CE PUTEȚI AFLA DIN URMĂTORUL INTERVIU:
- Din ce stil s-a inspirat pentru un dormitor neconventional
- Care sunt beneficiile dormitului aproape de podea
- Influența materialelor naturale asupra percepției umane
- De ce să alegeți pentru sezonul rece așternuturi din lână de oaie
- Lâna de oaie este potrivită și pentru copiii cu alergii
- Vă puteți inspira pentru a redecora casa voastră singuri
Interviu cu abmassadorul Sonia Višňovská
În interviul de astăzi, am vorbit cu bloggerul creativ Sonia, care ne-a invitat în căsuța ei mică, unde se dedică creării și transformării lucrurilor mai vechi. Cu pasiunea ei pentru creațiile realizate manual și o abordare neconvențională a designului, ea ne introduce într-o lume în care tradiția întâlnește neconvenționalul - iar rezultatul este un spațiu unic.
Citiți cu ce imaginație își transformă Sonia casa și îi inspiră și pe alții cu talentul ei.
Bună Sonia, trebuie să recunosc că abordarea ta asupra creației și a materialelor naturale este plină de inspirație. Casa ta emană un aer plin de originalitate. Știu că recondiționezi lucruri vechi sau faci de una singură multe lucruri frumoase de fapt le dai lucrurilor o viață nouă. Este foarte frumos ceea ce faci și ar trebui să te urmăm cu toții.
Dar, hai să aruncăm o privire în dormitorul tău, care este realizat în întregime din materiale naturale și în tonuri calde. Pentru mine este o zonă de calm. Dar, ceea ce m-a surprins cel mai mult este patul, care este foarte aproape de podea, există vreun motiv?
Eu și soțul meu am avut o perioadă în care am dormit pe jos doar pe saltea și ne-a plăcut. Apoi am început să ne uităm la opțiuni și acest lucru ni se potrivește perfect.
Materialele naturale și culorile pământii au fost de fapt obiectivul nostru încă de la începutul reamenajării casei noastre, iar designul scandinav și cel japonez iese în evidență în aceste zone. Rezultatul este un pat danez inspirat din stilul de dormit japonez. Și ca bonus, nu trebuia să-mi fac griji atunci când copiii erau mici.
Un pat atât de jos nu vezi prea des, nu vă este greu atunci când vă ridicați din pat sau nu vă este frig?
Este ciudat, dar foarte des mi se adresează aceste întrebări. (râde) Este același lucru ca și atunci când stai la plajă sau întins pe o pajiște, atunci nu este este greu să te ridici. Pentru mine este firesc. Sau cel putin la vârsta mea încă mi se pare firesc.
Este adevărat că este mai greu să te ridici decât din poziția șezut, dar nu e ceva la care să mă gândesc când mă ridic din pat. Cât despre frig, nu, salteaua futon și grătarul din lemn asigură o izolație foarte bună.
Podeaua din lemn într-o nuanță plăcută de bej, păturile din lână în cearșafuri de bumbac oferă dormitorului o senzație de căldură și confort. În plus, totul se potrivește foarte frumos. Ne poți spune de ce alegi în special aceste materiale?
Soțul meu are o teorie conform căreia materialele și culorile naturale sunt ceva ce creierul nostru le percepe ca fiind ceva normal și liniștitor. Și astfel le percem și noi la atingere și la vedere. În casa noastră, păturile din lână de oaie sunt perfecte pe timpul iernii, deoarece ne încălzesc plăcut, țin de cald toată noaptea și sunt, de asemenea, respirabile.
În plus, una dintre fiicele mele este alergică și, din moment ce lâna de oaie este și un material antialergic cu un nivel scăzut de praf, nu trebuie să te mai gândești la altceva. În plus, să mă înfășor până la urechi într-o pătură caldă de lână este una dintre amintirile mele din copilărie pe care o practic și astăzi.
Nu pot decât să fiu de acord. Articolele naturale au cu siguranță mai multe avantaje decât cele artificiale. Mai ai și alte articole din lână de oaie?
Ooo, da, îmi plac balerinii mei din lână de oaie. Papuci clasici îi uit prin casă, dar balerinii mei din lână au o talpă din piele moale care nu alunecă,sunt foarte comozi, ceva mai bun și confortabil prin casă în timpul iernii nu am purtat.
Când fetița mea era încă bebelus, pentru cărucior am folosit o păturică din lână, pufoasă ca un norișor și astăzi încă îi place să o țină în brațe. :)
Când mă gândesc la câte lucruri faci singură, ai făcut ceva și pentru dormitor?
Inițial, înainte de renovare, dormitorul nostru a fost o magazie, așa că asta a fost cea mai mare realizare. (râde) Practic, este realizarea soțului meu, nu am contribuit eu la această renovare. Eu am revopsit mobila veche în verde. A fost o muncă de convingere, dar în cele din urmă rezultatul a fost înțeles și membrii familiei au recunoscut că se potrivește acolo. (râde)
Apoi am adăugat treptat câte o lumânare din flori presate în dormitorul nostru sau niște rame de tablou revopsite ori un ghiveci vechi din rafie. Dar acum m-am îndrăgostit de husele croșetate pentru pernele mici decorative, așa că este posibil să mă apuc de croșetat în curând.
Sunt idei frumoase. De unde te inspiri? Sau pur și simplu îți vin idei doar așa?
Întotdeauna spun că totul este un mix de idei. Văd ceva într-o vitrină din oraș, ceva pe internet, apoi totul se formează în capul meu și într-o lună sau două îmi aduc aminte și apoi sper doar că am tot materialul necesar acasă, pentru că așteptarea curierilor este atunci foarte grea. (râde)
Inspirația este totul în jurul nostru și asta nu este doar o simplă frază.
În cele din urmă, ai un sfat, o inspirație sau o idee pentru a crea un dormitor confortabil, tradițional, neconvențional, pe care dorești să o împărtășești cu ceilalți?
Cred că trebuie să vă inspirați de peste tot și să fiți sensibili la ceea ce rezonează în mod special pentru voi. Este grozav să ai un dormitor care să fie pe placul altora, dar ei nu vor dormi acolo. Dacă vreți să dormiți într-un hamac, mergeți înainte, e dormitorul vostru, unde vă puteți relaxa cel mai bine dacă nu acolo.
Interviu și fotografii pentru Woolville realizate de Sonia Višňovská.