🛍️ Reducere de 20% la tot | Reducere de 20% la tot | Reducere de 20% la tot 🛍️

Producție locală și sustenabilă

Transport gratui mai mari de 419 Lei

Până la 60 de zile pentru returnarea produselor

Comandați și prin telefon

Produse din lână de oaie - Woolville.ro
Cumpărați telefonic.,
suntem online
+40 31 2297713
(9.00–18.00)

Cum se spală produsele din lână de oaie

22.12.20 220595x Citit

DistribuireMulți dintre noi ne-am întrebat deja: „Cum păstrăm produsele din lână de oaie într-o calitate cât mai bună și mai ales curate ca noi?”

S-ar putea părea că întreținerea produselor din lână de oaie este un proces foarte dificil, deoarece trebuie să avem grijă de lână puțin diferit decât de textilele obișnuite. Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat. De aceea, am scris un scurt ghid pentru dumneavoastră despre cum să aveți grijă de produsele de lână din Woolville.

SPĂLARE ȘI CURĂȚARE

Lâna este un material excepțional care are printre altele și  proprietăți de auto-curățare, așa că o puteți spăla cât mai puțin și va rezista ca nouă. Lânei nu-i place apa și cu atât mai puțin apa fierbinte. Produsele din lâna de obicei este suficient se le aerisiți, sau le puteți spăla (ideal) manual până la 30 de grade Celsius. Alternativ, puteți opta pentru  o curățare chimică, pe care o puteți găsi astăzi în aproape toate curățătoriile. 

USCARE

Nu recomandăm uscarea puloverelor sau a altor produse din lână în uscător. De asemenea, evitați uscarea pe surse de căldură, cum ar fi calorifere și altele asemănătoare. Ca și în cazul spălării – materialul din lână nu trebuie să fie în contact cu o temperatură mai mare de 30 de grade Celsius.

Modul ideal de a usca textilele de lână este să le întindeți pe o suprafață orizontală - puneți un prosop pe suport de uscare, de exemplu, și lăsați puloverul să se usuce pe el. Acest lucru va preveni deformarea materialului și puloverul nu se va întinde în niciun loc.

În oferta noastră veți găsi și bile de lână pentru uscătorul de rufe, în varianta de 3 sau 6 bucăți. Folosirea acestor bile de lână este foarte simplă. Puneți bilele de lână în uscător pentru rufe umede și porniți uscătorul. Lâna are capacitatea de a absorbi umezeala, astfel încât rufele tale se vor usca mai repede. De asemenea, puteți pune câteva picături de ulei esențial pe bila de lână, care vă va înmiresma plăcut rufele. După uscare, pur și simplu scoateți bila din uscător și lăsați-o să se usuce încet. Vă recomandăm să folosiți bilele în uscător atunci când uscați rufele obișnuite, cum ar fi cearceafurile noastre de bumbac, rufele nu se vor încurca în uscător și vor fi foarte moi. 

ȘOSETE SAU LENJERIE TERMO

Șosetele de lână sunt cea mai populară bucată de lână. Șosetele Merino le puteți găsi în diverse compoziții, care le păstrează aspectul lor moale, flexibilitatea și durabilitatea, iar în compoziția lor face parte, pe lângă lână, și bumbacul sau elastanul.

Ca urmare, vă puteți spăla șosetele în mod normal într-o mașină de spălat cu o temperatură setată de 30 °C. Vă recomandăm întotdeauna să folosiți detergent Lanolină pentru a spăla produsele din lână, care protejează fibra de lână de deteriorare și murdărie.

La fel ca șosetele, lenjeria termică conține, pe lângă lâna Merino, un alt material pentru a o face plăcută la atingere și pentru a menține elasticitatea necesară, întrucât lenjeria termică este purtată cel mai des în timpul activităților fizice. Vă recomandăm să spălați rufele termice din lână manual, în apă rece cu o temperatură de până la 30 °C, ideal cu un detergent care conține lanolină. 

PULOVERE, VESTE ȘI ACCESORII DE IARNA

Puloverele noastre de lână cu model norvegian sau cele cu aspect simplu într-o singură culoare devin o categorie de îmbrăcăminte foarte populară. Aceste pulovere sunt adesea folosite ca jachete exterioare, pentru că le veți găsi și în varianta cu GORE-tex, la fel ca și căciulile din lână Kama. Vă recomandăm să le spălați manual și să le uscați liber pe un uscător.

Puteți spăla puloverele de iarnă Merino într-o mașină de spălat setată pe spălare manuală fină sau în programul „Lână” până la 30 °C. Din nou, vă recomandăm să nu folosiți altceva decât un detergent care este special dezvoltat pentru îngrijirea produselor Merino - Lanolina, care tratează în profunzime toate fibrele, curăță bine, asigură o viață mai îndelungată a îmbrăcămintei și, nu în ultimul rând, miroase frumos.

Pentru toate tipurile de veste din lână de oaie, urmați același tratament ca și pentru pulovere, deși aici este mai bine să le spălați clasic de mână fără a folosi mașina de spălat. Doar așa veți avea siguranța că în timpul spălării vestei aceasta nu se deteriorează.

Dacă aveți un accident și vă murdăriți hainele sau lenjeria de pat, dacă pata nu este mare, vă recomandăm tratarea petei local cu o cârpă și apă rece in pulverizator - cu adaos de lanolină. 

PĂTURILE, PLEDURI, CEARCEAFURI

Păturile și cearceafurile sunt printre cele mai populare produse din lână. Le veți gasi în diverse variante și, printre altele, într-un design cu căptușeală din bumbac, pe care vă recomandăm să-l spălați din când în când. Păturile clasice cu fibră de lână - monostrat sau dublu, vă recomandăm să le spălați minim și doar să le atârnați afară la aer curat - în ceață, la frig sau la umbră. Deși unii dintre clienții noștri curăță singuri păturile acasă spălându-le manual în apă călduță, noi nu prea aprobăm această metodă. Motivul este simplu. Odată ce pătura absoarbe toată apa, este aproape imposibil să scoți pătura din cadă. Stoarcerea manuală este foarte dificilă și grea. Prin urmare, cel mai bun mod este să duci pătura la o curățătorie chimică, unde au experiență cu acest material și curăță perfect pătura printr-un proces de curățare chimică. Pătura din lână de oaie este suficient să o spălați la nevoie și mai ales când credeți dumneavoastră.

În niciun caz nu trebuie să spălați păturile sau alte produse din lână în apă mai caldă și să nu le expuneți la spălare lungă în mașina de spălat, deoarece lâna s-ar deteriora, fibrele s-ar desprinde și s-ar micșora. Produsul spălat în acest mod nu poate fi reclamat. Deoarece lâna de oaie se încălzește iarna și se răcește vara, produsele din lână de oaie sunt purtate și folosite de mulți clienți pe tot parcursul anului.

PĂTURILE

Într-adevăr, mulți oameni cred că păturile trebuie spălate în mod regulat la cea mai mare temperatură posibilă din cauza acarienilor. Noi, la Woolville, oferim pături Basic (de bază), Tradiționale și Premium matlasate umplute cu lână de oaie Merino, în care nici bacteriile nici acarieni nu se instalează și nu se înmulțesc.

Datorită structurii netede a fibrei, lâna este potrivită și pentru persoanele care suferă de alergii și persoanele cu piele sensibilă și este aproape auto-curățătoare. Prin urmare, doar aerisiți păturile în mod regulat la aer curat.

SACI DE DORMIT, CUIBURI PENTRU COPII SI ORTEZE

Recomandăm spălarea sacilor e dormit, cuiburilor și a altor accesorii pentru nou-născuți cât mai puțin. În plus, unii saci de dormit au un finisaj impermeabil care ar putea fi deteriorat în timpul spălării. Dacă totuși vă decideți să spălați lâna, vă recomandăm să o spălați manual și în apă până la 30 °C, cu detergent de lână. Și ortezele trebuie spălate în același mod.

ÎNCĂLȚĂMINTE ȘI PAPUCI

Recent, categoria „Încălțăminte” a început să se extindă în Woolville. Îngrijirea pantofilor nu este dificilă. Dacă aveți acasă papuci din lână cu talpă moale, cum ar fi papucii TV și papucii de lână, îi puteți spăla cu ușurință manual în apă călduță, la o temperatură de până la 30°C. Din nou, vă recomandăm să folosiți Lanolină, care este special concepută pentru spălarea produselor din lână.

Datorită conținutului de lanolină pură, se spală foarte bine și ușor. Dacă aveți papuci clasici din piele cu lână de oaie în interior, cum ar fi papuci de piele - vă rugăm să nu-i spălați. Tot ce trebuie să faceți este să aplicați o picătură de Lanolină cu apă călduță pe un burete și să curățați ușor interiorul cu lână. Ștergeți suprafața din piele numai cu o cârpă ușor umedă și lăsați papucii să se usuce la aer curat. Puteți impregna cizmele de iarnă împotriva umezelii din exterior.

Credem că veți îndrăgi materialul din lână, nu doar datorită proprietăților sale calde, ci și pentru întreținerea ușoară cu avantajul menținerii curățeniei de lungă durată, chiar dacă se spală mai rar. 

V-a plăcut acest articol? Distribuiți mai departeMai departe?

Materiale reciclate - un pas spre viitor
Sfaturi

Materiale reciclate - un pas spre viitor

13.06.24Mgr. Zuzana Šimková686x Citit

Oferiți o șansă hainelor și încălțămintei din materiale reciclate. Veți contribui la reducerea deșeurilor de pe Pământ, veți oferi materialelor o a doua viață și veți avea în plus și o senzație bună.

Citiți
Pantofi noi dintr-un pulover vechi - moda sustenabilă care salvează planeta
Interviu

Pantofi noi dintr-un pulover vechi - moda sustenabilă care salvează planeta

23.05.24Mgr. Zuzana Šimková2190x Citit4 Minute

În interviul de astăzi, am aprofundat subiectul modei sustenabile și al reciclării lucrurilor vechi cu influencera Zuzka. Veți afla de ce reciclarea lucrurilor vechi are sens și dacă este important să îi îndrumați pe copiii mici spre sustenabilitate.

Citiți
Îmbrăcați-vă confortabil - noutăți de primăvară și vară 2024
Noutăți

Îmbrăcați-vă confortabil - noutăți de primăvară și vară 2024

20.05.24Mgr. Zuzana Šimková4985x Citit4 Minute

Îndrăgostiți-vă de noutățile naturale și confortabile pentru primăvara și vara 2024. Tendințele din acest an se concentrează pe croieli simple și prietenoase cu natura, care se potrivesc cu adevărat tuturor și vi se vor potrivi și vouă.

Citiți
Cumpărați telefonic.,
suntem online
+40 31 2297713
(9.00–18.00)

Variante de culori

Alegeti mărimea

Beee, eu sunt oița Negrută,

nu vreau să vă deranjez, dar am nevoie de la d-voastră promisiunea pe copită, că pot urmări, cum vă place la noi în Ovinshop. Doar așa mă voi putea ocupa de d-voastră cu grijă, pe care o meritați. Vă jur pe copita mea, că tot ce voi afla, rămâne la mine în siguranță.

Setări

Beee, îmi iau satisfacția d-voastră în mâinile proprii. Informați-mă cu ce fel de fișiere de cookie-uri pot lucra, și nu uitați, că schimbările în setările vor influența doar browserul, pe care îl folosiți actual. Preferințele d-voastre le puteți schimba oricând în bara de jos a site-ului.

Mai multe informații despre ce fel de date salvează Ovinshop, pagina web a noastră, veți găsi aici.

Cookie-uri tehnice sunt necesare peeentru funcționarea corectă a site-ului web și a tuturor funcțiilor pe care acesta le oferă.

Îmi permit de a vă arăta oferta pufoasă pe baza de preferințele d-voastre. La fel îmi permit, de a vă arăta pe site doar ce vă interesează cu adevărat.

Mă ajută în căutarea de greșeli și de a măsura performanța site-ului. Datorită lor pot avea grijă, ca să fiți întotdeauna mulțumiți cu ele cumpărate la noi în Ovinshop de fiecare dată.

Aceste cookie-uri sunt superbeee. Îmi permit de a mă întâlni cu d-voastră în afară de site și în rețele sociale și de publicitate, unde am grijă, ca publicitatea să fie interesantă pentru d-voastră.