🛍️ Reducere de 20% la tot | Reducere de 20% la tot | Reducere de 20% la tot 🛍️

Producție locală și sustenabilă

Transport gratui mai mari de 419 Lei

Până la 60 de zile pentru returnarea produselor

Comandați și prin telefon

13 sfaturi cum să vă faceți grădinăritul de primăvară mai plăcut

16.03.24 Mgr. Zuzana Šimková 15765x Citit

DistribuireÎn articolul de astăzi veți învăța:

Faceți grădinăritul mai plăcut

Pentru mulți dintre noi, petrecerea timpului în grădină este o evadare plăcută de la toate responsabilitățile, telefoane și alte dispozitive electronice. În ciuda faptului, că de multe ori există atât de multă muncă în grădină care pare a nu se termina niciodată, dar o facem de bunăvoie și cu plăcere. Și asta mai ales că în grădină ne oprim din a gândi, iar munca depusă poate fi nu doar văzută, ci și mâncată. 

Primăvara, în special lunile aprilie și mai, sunt un moment minunat pentru a pregăti grădina după o iarnă lungă. Se spune că adesea majoritatea răsadurilor noi pot fi plantate numai după trei înghețuri, adică pe la jumătatea lunii mai. Chiar și înainte de acest termen, putem lucra în grădină. Si de aceea vă oferim 13 sfaturi care vor face grădinăritul mai ușor și mai plăcut.


1. SABOȚII O SĂ UȘUREZE ÎNCĂLȚAREA

Când lucrați în grădină, vă întoarceți adesea în interior pentru alte unelte, echipament de grădină sau pentru lemn? Atunci cu siguranță nu vreți să pierdeți timp cu încălțarea îndelungată. În acest caz, veți aprecia cu siguranță saboții de damă și domni cu formă anatomică ca încălțăminte de grădină, în care vă puteți încălța rapid și fără întârziere. În plus, saboții de lemn vă obligă să aveți spatele drept atunci când mergeți și astfel ajută la eliminarea durerii de la o postură proastă.

2. ÎMPĂRȚIȚI-VĂ TIMPUL ÎNTR-UN MOD EFICIENT

Pentru a nu vă petrece tot timpul liber lucrând doar în grădină, vă puteți creea un program în care să împărțiți mai bine munca în părți individuale. De exemplu, puteți începe dimineața prin tăierea pomilor fructiferi și a tufelor bătrâne, la prânz puteți să vă faceți timp pentru un grătar în loc să gătiți, după-amiaza puteți să vă dedicați săpatului unei bucăți de pământ și de la ora 16 puteți merge la locul de joacă cu copiii sau nepoții d-voastră. Datorită unei gestionări mai bune a timpului, vă veți petrece timpul liber nu numai lucrând în grădină, ci și petrecând timpul alături de cei dragi.

3. PROPRIUL COMPOST ESTE GRATUIT

Având propriul compost și economisirea banilor la cumpărarea pământului, va da roade în viitor. Indiferent dacă cumpărați o ladă de compost sau vă faceți unul, de exemplu din lemn, veți fi cu siguranță încântat de el. Toate deșeurile organice din bucătărie, chiar și florile uscate sau fructele mai vechi, iarba tăiată și chiar citricele sau zațul de cafea pot fi puse în compost. Și asta este tot ce trebuie să faceți.

Compostul trebuie păstrat relativ umed. La început, puteți lua câteva râme din grădină, pe care să le puneți în compost. Râmele sunt mari ajutoare care grăbesc descompunerea deșeurilor biologice, aerisesc solul și datorită acestui lucru, compostul se formează mai repede și toate plantele îl vor aprecia pentru nutrienții săi.

4. VESTELE DE LÂNĂ VEȚI APRECIA PE ORICE VREME

Dacă sunteți unul dintre acei oameni cărora nu le place să abandoneze o lucrare, atunci vi se poate întâmpla ca uneori să vă terminați treaba în grădină doar seara, când soarele a apus deja. Și pentru ca să vă simți confortabili, indiferent dacă soarele strălucește sau seara este răcoroasă, vă puteți baza pe vesta de lână de oaie

O astfel de vestă de păstor din lână de oaie menține o temperatură plăcută, stabilă a corpului și, în plus, elimină umezeala, astfel încât să evitați îmbrăcatul sau dezbrăcatul în mod constant. 

5. CUMPĂRAȚI RĂSADURI NOI

Mergeți în weekend la piețele fermierilor și cumpărați răsaduri noi de salată verde, roșii, căpșuni sau flori de la cultivatorii locali. Roșiile și salatele vor trebui să aștepte în seră până la jumătatea lunii mai, dar măcar veți avea de ce să vă bucurați. 

6. IMPLICAȚI COPII LA GRĂDINĂRIT

Lăsați copiii să planteze semințele sau răsadurile de căpșuni. Veți vedea cum copiii o să vină să le observe în fiecare zi pentru a vedea dacă au crescut. Nu numai că se vor distra, dar se vor oferi ca voluntari să vă ajute cât mai mult, o să aștepte cu nerăbdare recolta și veți avea mai mult timp liber datorită ajutorului lor.

Și dacă copii încă se plictisesc, le puteți cumpăra o oiță de jucărie care se deschide și astfel ia forma unei perne, sau chiar niște jucării de lemn

7. FACEȚI-VĂ PATURI RIDICATE DIN SCÂNDURI VECHI

V-au rămas scânduri de la dulapuri, mobilier vechi sau aveți grinzi în exces? Faceți atunci paturi ridicate din ele și nu risipiți banii pe scânduri noi. Asamblați scândurile într-o formă dreptunghiulară și pur și simplu înșurubați-le împreună. După aceea, este suficient să umpleți paturile ridicate cu crenguțe și pământ de calitate, de exemplu din compost. 

8. PUTEȚI FOLOSI PERNELE DE LÂNĂ SUB GENUNCHI

Aveți acasă perne de lână? Ați știut că nu trebuie să le folosiți doar pe scaune? Vor servi bine și atunci când sunteți în grădină și stați în genunchi. Perna din lână de oaie în culoarea gri sau maro se va murdări greu, iar datorită lânii, va izola bine de solul rece și va proteja astfel genunchi id-voastră de răceală. 

9. PROTEJAȚI-VĂ ARTICULAȚIILE CU ORTEZELE DE LÂNĂ

Vă puteți proteja articulațiile și partea inferioară a spatelui de răceală cu ortezele de lână și curelele pentru rinichi din lână de oaie. Iar dacă exagerați cu munca din grădină, ungerea spatelui, genunchilor și a altor articulații va ameliora durerea. 

10. UDAȚI PLANTELE CU APA DE PLOAIE

Salvați apă atunci când udați grădina și cumpărați-vă mai degrabă buboaie pentru a colecta apa de ploaie din jgheab. Faceți o gaură în mijlocul recipientului de apă de ploaie pentru un robinet de plastic la care să conectați furtunul de grădină.

Puteți apoi uda o parte mai mare a grădinii în sezonul uscat cu un sistem de picurare și în plus, nu veți târî stropitorile grele. Apa de ploaie este mai bună pentru plante decât apa de la robinet. Are un Ph mai scăzut și nu conține substanțe chimice precum clorul. 

11. CREAȚI UN COLȚ DE RELAXARE

Timpul în grădină îl puteți face mai plăcut prin crearea unor colțuri mici care vor fi folosite pentru odihnă, relaxare sau yoga. Pe o piatră din apropiere puneți o mică fântână cu un panou solar, care vă va oferi sunetele plăcute ale apei curgătoare, care sunt potrivite pentru a citi o carte sau a medita. Sunetelor naturale puteți adăuga tonurile unui carillon de lemn, pe care îl puteți agăța sub acoperișul unei pergole. 

12. PROTEJAȚI-VĂ DE CĂPUȘE ȘI ȚÂNȚARI

Căpușelor și țânțarilor le place să sugă sângele încă de la începutul lunii aprilie. Cu toate acestea, prezența lor nu face pe nimeni din noi fericiți. Vă puteți proteja împotriva căpușelor cu șosete înalte din Merino sau șosete până la genunchi din bambus, mai ales dacă petreceți mult timp în genunchi prin iarbă. Datorită pielii acoperite, acestea pot ajunge deasupra hainelor d-voastră, de pe care le puteți scutura cu ușurință. Gleznele acoperite vă vor proteja și de mușcăturile neplăcute de țânțar.

Dacă doriți să alungați pentru totdeauna țânțarii și căpușele din grădina d-voastră, puteți încerca să plantați ierburi a căror miros nu convine căpușelor și țânțariilor. Acestea includ lavanda, menta, usturoiul sălbatic și rozmarinul

13. ATRAGEȚI ALBINELE ȘI INSECTELE BENEFICE

Atât levănțica, cât și menta pot atrage albinele care sunt harnice și benefice. Pe lângă acestea, puteți planta în grădină și cicoarea, aceasta conține o substanță care respinge micii dăunători. De asemenea, puteți folosi rădăcina de cicoare pentru a face o băutură de cicoare, similară cafelei. Ajută la problemele cu stomacul și diabet.

Citiți de asemenea

20 de motive pentru a purta saboți din lemn

20 de motive pentru a purta saboți din lemn

266894x Citit

Citiți
Cum se spală produsele din lână de oaie

Cum se spală produsele din lână de oaie

219930x Citit

Citiți

V-a plăcut acest articol? Distribuiți mai departeMai departe?

Pantofi noi dintr-un pulover vechi - moda sustenabilă care salvează planeta
Interviu

Pantofi noi dintr-un pulover vechi - moda sustenabilă care salvează planeta

23.05.24Mgr. Zuzana Šimková1929x Citit4 Minute

În interviul de astăzi, am aprofundat subiectul modei sustenabile și al reciclării lucrurilor vechi cu influencera Zuzka. Veți afla de ce reciclarea lucrurilor vechi are sens și dacă este important să îi îndrumați pe copiii mici spre sustenabilitate.

Citiți
Adidași Woolee reciclați pentru confortul picioarelor voastre
Noutăți

Adidași Woolee reciclați pentru confortul picioarelor voastre

16.04.24Mgr. Zuzana Šimková4752x Citit2 Minute

Oferiți confortul picioarelor dumneavoastră cu noii teniși din lână de oaie reciclată de la Woolee. Acești pantofi moi salvează nu numai picioarele dumneavoastră, ci și natura.

Citiți
Noutate de primăvară – Woolee Prestige din piele
Noutăți

Noutate de primăvară – Woolee Prestige din piele

26.03.24Mgr. Zuzana Šimková2281x Citit1 Un minut de lectură

Máme pro vás velkou novinku! Oblíbené Huňaté Prestižky, které jste si tolik oblíbili pro jejich pohodlí v chladných měsících, se dočkaly jarní nízké varianty bez ovčího kožíšku.

Citiți
Aveți întrebări? Scrieți-ne la
info@woolville.ro

Variante de culori

Alegeti mărimea

Beee, eu sunt oița Negrută,

nu vreau să vă deranjez, dar am nevoie de la d-voastră promisiunea pe copită, că pot urmări, cum vă place la noi în Ovinshop. Doar așa mă voi putea ocupa de d-voastră cu grijă, pe care o meritați. Vă jur pe copita mea, că tot ce voi afla, rămâne la mine în siguranță.

Setări

Beee, îmi iau satisfacția d-voastră în mâinile proprii. Informați-mă cu ce fel de fișiere de cookie-uri pot lucra, și nu uitați, că schimbările în setările vor influența doar browserul, pe care îl folosiți actual. Preferințele d-voastre le puteți schimba oricând în bara de jos a site-ului.

Mai multe informații despre ce fel de date salvează Ovinshop, pagina web a noastră, veți găsi aici.

Cookie-uri tehnice sunt necesare peeentru funcționarea corectă a site-ului web și a tuturor funcțiilor pe care acesta le oferă.

Îmi permit de a vă arăta oferta pufoasă pe baza de preferințele d-voastre. La fel îmi permit, de a vă arăta pe site doar ce vă interesează cu adevărat.

Mă ajută în căutarea de greșeli și de a măsura performanța site-ului. Datorită lor pot avea grijă, ca să fiți întotdeauna mulțumiți cu ele cumpărate la noi în Ovinshop de fiecare dată.

Aceste cookie-uri sunt superbeee. Îmi permit de a mă întâlni cu d-voastră în afară de site și în rețele sociale și de publicitate, unde am grijă, ca publicitatea să fie interesantă pentru d-voastră.