Reduceri de 5% pentru întreaga achiziție

Transport gratui mai mari de 195 Lei

30 de zile pentru returnarea produselor

Concursuri și promoții doar pentru membri

Produse din lână de oaie - Woolville.ro
Cumpărați telefonic.,
suntem online
+40 31 2297713
(9.00–18.00)

Coș(0)

Închide

În coș nu aveți articole

Este mai bună sauna sau aburul?

09.02.23 2718x Citit

DistribuireEste mai bine să mergeți la o saună uscată sau la o baie cu aburi? Citiți beneficiile și aflați ce este potrivit pentru d-voastră

Beneficiile saunei uscate

Sauna este adesea asociată cu țările nordice, unde acest ritual a devenit o parte naturală a vieții. Saunele uscate publice, cel mai adesea finlandeze, pot fi găsite în fiecare oraș, unde locuitorii se întâlnesc de cel puțin o dată pe săptămâna. Ei știu că sauna are mari beneficii pentru corp și minte, așa că au ridicat acest ritual de îngrijire la întâlnirea cu prietenii. Aruncați o privire la beneficiile saunei, poate vă vor convinge să vizitați și sauna.

1. Eliberare de stres

Sauna reduce nivelul hormonului de stres și crește producția de hormoni ai fericirii – endorfine. Acest lucru contribuie la bunăstarea psihologică și la o minte relaxată.

2. Circulația sanguină a corpului

Temperaturile ridicate și procesul de răcire ulterior contribuie la extinderea vaselor de sânge și astfel la o mai bună circulație a sângelui și oxigenarea organismului. Cu toate acestea, aveți grijă la o scădere mare a presiunii, mai ales dacă aveți tensiune arterială scăzută.

3. Relaxarea mușchilor

De asemenea, sauna încălzește plăcut mușchii, și astfel, relaxează mușchii încordați după muncă sau sportul solicitant din punct de vedere fizic, precum și mușchii înțepeniți după ce ați stat frecvent în picioare sau așezați.

4. Eliminarea substanțelor nocive

Prin transpirație, organismul elimină substanțele nocive în exces, precum toxinele, contribuind astfel la curățarea generală a organismului. Prin urmare, sauna este potrivită pentru detoxificarea organismului, mai ales după mâncatul excesiv în timpul iernii.

5. Un somn mai bun

Mergând la saună, se creează hormonul melatonină, care contribuie la îmbunătățirea calității somnului. Atât calitatea, cât și durata somnului în sine pot fi înbunătățite. 

6. Hidratarea pielii

Transpirația și circulația sângelui pielii au un efect favorabil asupra calității acesteia, hidratării și eliminării impurităților în exces. Cum este de exemplu grăsimea sau pielea moartă.

7. Relaxare

În saună nu există obligații, doar liniște sau muzică plăcută, așa că în sfârșit există timp pentru a vă relaxa cu adevărat și a nu vă gândi la nimeni altcineva pentru o vreme.

8. O capacitate mai bună de apărare a corpului

Frecventarea regulată a saunei crește numărul de globule albe din sânge, ceea ce are un efect benefic în lupta împotriva virușilor și bacteriilor.

Sauna finlandeză (uscată)

Cea mai des întâlnită saună uscată este cea finlandeză. Arată ca o cameră mai mică căptușită cu lemne, unde veți găsi bănci pentru a sta sau să vă întindeți, precum și o sobă încinsă cu cărbuni. Este indicat să mergeți la o astfel de saună dacă vă simțiți sănătoși. De asemenea, puteți alege de multe ori din oreledin saună care sunt destinate doar femeilor, bărbaților, familiilor cu copii sau folosirii în comun (deseori fără copii). O astfel de saună are o temperatură ridicată și umiditate foarte scăzută.

Cum și în ce să mergeți îmbrăcat în saună?

Nu mergeți la saună flămând, și în același timp, la cel puțin 2 ore după masă, ca să nu vă fie rău. Înainte de a intra în saună, trebuie să faceți un duș. Și apoi puteți intra în încăperile comune precum barul cu băuturi sau în camera de odihnă în halat sau prosop. Dacă aveți de ales și nu sunteți obișnuit cu sauna, vă recomandăm să începeți prin a păși în sauna, care este în jur de 60 °C, pentru a vă obișnui. Dacă știți la ce vă puteți aștepta de la o saună uscată, puteți vizita direct o saună finlandeză.

Intrați în saună desculți și numai cu prosop de bumbac sau kilt din frotir sau cu o căciulă de saună pentru a vă proteja părul. La început, stați pe băncile cele mai joase, unde aerul este cel mai puțin fierbinte, iar când vă culcați, puneți sub corp un prosop, sau așezați-vă pe un prosop. Este recomandat să respirați pe nas, dar dacă aerul este prea fierbinte pentru d-voastră, respirați pe gură. Vă recomandăm să stați în saună timp de 10-20 de minute, dar întotdeauna să fiți atenți la cum vă simțiți. Puteți părăsi sauna oricând, bineînțeles chiar și mai devreme.

După ce părăsiți sauna uscată, faceți mai întâi un duș ideal cu apă călduță. Vă recomandăm să începeți cu un duș pe mâini, picioare și apoi întregul corp. Asta pentru ca corpul d-voastră să nu sufere un șoc mare de la o schimbare bruscă a temperaturii. După aceea, vă puteți răcori în piscina sau lacul răcoritor, apoi vă puteți strecura într-un halat cald și vă puteți relaxa în camera de odihnă cu o ceașcă de ceai plăcut cald. Nu subestimați regimul de băut și beți suficiente lichide.

Puteți repeta întregul ritual de 3-4 ori în funcție de cum vă simțiți. Vizitați sauna cel puțin o dată pe săptămână, dar nu mai mult de 2-3 ori pe săptămână.

Când ar trebui să săriți peste saună?

Mai bine săriți peste sauna uscată dacă suferiți de hipertensiune arterială, sunteți însărcinată, aveți o infecție, dacă sunteți răcit, sunteți bolnav sau aveți probleme cardiovasculare. În cazul în care nu sunteți sigur dacă o saună uscată este potrivită pentru d-voastră, puteți consulta medicul generalist.


Aburi sau spa cu aburi

Puteți găsi o baie de aburi în majoritatea parcurilor acvatice și spa-urilor. Arată ca o baie mare cu gresie, cu bănci și duș. Adesea, nu este posibil să vedeți în eanici prin ceața deasă. Acest lucru se datorează umidității ridicate, care ajunge până la 100%. Cu toate acestea, spre deosebire de o saună uscată, temperatura este plăcută de 35 - 50 °C. De aceea vă puteți bucura de aburi la final, chiar și cu copiii, după ce înotați în bazine. Este bine să respirați cu gura într-o baie de aburi. Puteți sta până la 20 de minute și repeta vizita de 2-3 ori după odihnă.

Băile speciale de aburi pot fi îmbogățite cu uleiuri esențiale, care parfumează sauna și îmbunătățesc experiența generală. Puteți găsi adesea astfel de băi în complexele de saună, cum ar fi o baie de aburi cu miros de lămâie sau poate o baie de aburi turcească pe bază de plante.

La ce este bună o baie de aburi?

1. Încălzirea în zilele reci

Băncile încălzite și aburul fierbinte vă vor încălzi plăcut chiar și atunci când afară se răcește. Prin urmare, puteți vizita cu ușurință sauna cu aburi pe tot parcursul anului.

2. Îmbunătățește respirația

Aburul fierbinte are un efect benefic asupra sistemului respirator. Mai ales dacă suferiți de astm sau aveți congestie frecventă a sinusurilor.

3. Hidratează pielea

Aburul hidratează perfect pielea și are un efect bun asupra celulitei. Funcționează bine și în cazul acneei.

4. Are un efect pozitiv asupra mușchilor și articulațiilor

Baia de aburi are, de asemenea, un efect bun asupra afecțiunilor reumatice și ameliorează durerile musculare și articulare.

Știți deja dacă o baie de aburi sau o saună uscată este mai bună pentru d-voastră?

V-a plăcut acest articol? Distribuiți mai departeMai departe?

8 sfaturi pentru un mers sănătos
Sfaturi

8 sfaturi pentru un mers sănătos

20.03.23437x Citit

Încercați să schimbați obiceiurile vechi cu altele noi. S-ar putea să fiți surprinși cât de mult vă îmbogățesc viața. Puteți face ceva mic pentru sănătatea d-voastră acum, pentru că primăvara aceasta este dedicată mersului sănătos.

Citiți
E-shop-ul nostru pufos a primit un nou nume - Woolville
Promoții și concursuri

E-shop-ul nostru pufos a primit un nou nume - Woolville

17.03.23210x Citit

Pentru că dorim să îmbrăcăm Europa în lână de oaie, în așa fel încât toată lumea să se poată bucura de proprietățile sale benefice, schimbăm numele magazinului nostru online pufos în Woolville.

Citiți
7 sfaturi de la bunicile noastre pentru durerile musculare și articulareAveți adesea dureri de spate
Sfaturi

7 sfaturi de la bunicile noastre pentru durerile musculare și articulareAveți adesea dureri de spate

13.03.231567x Citit3 Minute

Aveți adesea dureri de spate, mușchi sau articulații? Avem câteva sfaturi verificate de bunicile noastre pe care trebuie să le încercați.

Citiți
Cumpărați telefonic.,
suntem online
+40 31 2297713
(9.00–18.00)

Variante de culori

Alegeti mărimea

-5%

Deveniți membru familiei de oițe și obțineți 5% reducere

Cumpărați mai avantajos. Negruța a aranjat o reducere de 5% la toate achizițiile pentru membri familiei Oițelor

Reducere de 5%
pentru fiecare achiziție

Transport gratui pentru
cumpăraturi mai mari de 195 Lei

30 de zile pentru
returnarea produselor

Concursuri și promoții
doar pentru membri

Alăturați-vă familiei de oițe

Beee, eu sunt oița Negrută,

nu vreau să vă deranjez, dar am nevoie de la d-voastră promisiunea pe copită, că pot urmări, cum vă place la noi în Ovinshop. Doar așa mă voi putea ocupa de d-voastră cu grijă, pe care o meritați. Vă jur pe copita mea, că tot ce voi afla, rămâne la mine în siguranță.

Setări

Beee, îmi iau satisfacția d-voastră în mâinile proprii. Informați-mă cu ce fel de fișiere de cookie-uri pot lucra, și nu uitați, că schimbările în setările vor influența doar browserul, pe care îl folosiți actual. Preferințele d-voastre le puteți schimba oricând în bara de jos a site-ului.

Mai multe informații despre ce fel de date salvează Ovinshop, pagina web a noastră, veți găsi aici.

Cookie-uri tehnice sunt necesare peeentru funcționarea corectă a site-ului web și a tuturor funcțiilor pe care acesta le oferă.

Îmi permit de a vă arăta oferta pufoasă pe baza de preferințele d-voastre. La fel îmi permit, de a vă arăta pe site doar ce vă interesează cu adevărat.

Mă ajută în căutarea de greșeli și de a măsura performanța site-ului. Datorită lor pot avea grijă, ca să fiți întotdeauna mulțumiți cu ele cumpărate la noi în Ovinshop de fiecare dată.

Aceste cookie-uri sunt superbeee. Îmi permit de a mă întâlni cu d-voastră în afară de site și în rețele sociale și de publicitate, unde am grijă, ca publicitatea să fie interesantă pentru d-voastră.