Pentru că iubim prăjiturile, am decis să împărtășim cu voi rețeta noastră preferată de chifle ale bunicii cu umplutură de dulceață. Fiecare familie are propria metodă testată, a căror rețetă este transmisă din generație în generație. Sperăm că vă veți bucura de chiflele bunicii sunt delicioase.
Chiflele au fost coapte duminică, iar noi am avut ocazia să testăm noile noastre șorțuri, oale și alte produse de bucătărie. Iar dacă vă interesează cum au gustat chiflele micilor ajutoare, puteți vedea fotografiile atașate...
CHIFLELE BUNICII CU UMPLUTURĂ DE GEM
VEȚI AVEA NEVOIE:
- 30 g drojdie
- 250 ml de lapte
- 60 g zahăr pudră
- 500 g făină semi-grosieră
- puțină sare
- 1 zahăr vanilat
- 3 ouă (gălbenușuri)
- 100 g unt
- gem
PROCEDURA DE PREGĂTIRE (90MIN.):
1. Mai întâi începem să pregătim drojdia. Se toarnă 100 ml de lapte într-un vas și se încălzește ușor, astfel încât să nu fie nici rece nici cald. Adăugați o linguriță de zahăr și drojdie sfărmată. Se amestecă totul și se lasă să se odihnească până crește. Aproximativ 10min ⏳
2. Într-un castron mai mare, amestecăm făina cu sarea, restul de zahăr și gălbenușurile, pe care le separăm de albuș. Adăugați cu grijă drojdia deja pregătită. La final, adăugați jumătate din untul topit, amestecați ușor și lăsați să crească aproximativ 40-60 de minute.
3. După dospire, procesați aluatul și întindeți-l cu sucitor de lemn la o înălțime de 1 cm. Tăiem aluatul astfel preparat în bucăți de aceeași dimensiune. Dacă îți plac chiflele mai mici sau ai mai multe persoane în gospodărie, poți împărți aluatul în până la 30 de bucăți. Noi însă preferăm chiflele mari și așa că tăiem aluatul în 12 bucăți egale.
4. Puneți o lingură de gem pe fiecare bucată și înfășurați cu grijă aluatul din fiecare colț, astfel încât gemul să nu fie deloc vizibil. Punem bucățile astfel preparate împreună într-o tavă de copt, pe care o ungem cu restul de unt. Și apoi lăsați aluatul să se odihnească încă 10 minute ⏳.
5. Între timp, preîncălziți cuptorul la 180 °C și apoi coaceți aproximativ 20 de minute ⏳. Chifele coapte corect pot fi recunoscute prin culoarea lor aurie și prin împungerea unui bețișor în aluat. Dacă bețișoarele nu sunt lipicioase, aluatul va fi gata. Lăsați chiflele să se răcească și apoi puneți zahărul praf printr-o sită mică.
Credem că vă veți bucura de chiflele bunicii sunt delicioase și vă dorim poftă bună.