Chiar astăzi, 22 aprilie sărbătorim Ziua pământului. Această sărbătoare ar trebui să ne amintească cât de important este să acordăm atenția naturii și în viața de zi cu zi. Și de aceea colegul nostru și Woolville fondator, Martin Bernatek, a plantat în numele firmei noastre un copac, ca simbolul respectului față de natură. Cu un copac însă asta nu se termină. Dacă dorim să facem astăzi un lucru mic pentru mediul, putem începe de exemplu cu schimbarea obiceiurilor zilnice.
1. AVEȚI GRIJĂ CA APA POTABILĂ SĂ FIE DIN SURSE NATURALE DE CALITATE
Beți apa din robinet, evitați astfel să cumpărați des sticlele pet. O variantă mai ecologică este să vă procurați sticle din sticlă, din care prin folosirea repetată nu se elimină niciun fel de substanțe toxice. Putem să o luăm în fiecare zi la lucru, faptul datorită căruia nu contribuim la producerea de deșeuri din plastic. Nu este necesar să o beți pură, o puteți îmbunătăți la gust cu lămâie, grepfruit sau fructe de sezon din grădină. Și în afară de hidratare interioară importantă, nu uitați să vă completați și vitaminele necesare după o iarnă lungă.
2.LIMITAȚI CONSUMUL DE APĂ ÎN UZ CASNIC
În zilele de azi unii consideră apa ca o comoditate normală, și o folosesc fără considerație. Dar sursa de apă, nu este nelimitată. Prin urmare, economisiți apă și la duș, spălarea părului, curățarea dinților și utilizați numai ceea ce consumați neapărat. Acesta este valabil și la utilizarea de cosmetice. Utilizați în mod ideal produse ecologice naturale și nu le împrăștiați în mod inutil.
Din păcate și la toaletă folosim apă potabilă, de aceea luați în considerare achiziția toaletei cu rezervor economic, care reglează consumul de apă. Se pare că este un lucru foarte mic, dar datorită frecvenței utilizării, consumul va scădea cu siguranță și la factura d-voastră. La fel florile și copacii din grădină nu este necesar să fie udate cu apă de la robinet. La fel vă poate servi apă din fântâna, sau un butoi de la prune pentru a captura apa de ploaie, pe care plantele o apreciază foarte mult.
3. GÂNDIȚI-VĂ LA POLUAREA PLANETEI
Va beneficia corpului și planetei d-voastre, dacă la lucru veți merge pe jos sau cu bicicletă. Nu este mai presus de a poposi la aer proaspăt. În timpul iernii, când vă îmbrăcați călduros, și vara bucurați-vă de soare plăcut. Dacă aveți nevoie să călătoriți la o distanță mai mare, profitați de transportul în comun sau cel puțin duceți cu mașina și alți membri ai familiei.
4. SEPARAȚI DEȘEURI
Deoarece omenirea noastră produce o cantitate mare de deșeuri, singura soluție este de a reduce consumul de materiale care se descompun slab.Introduceți împărțirea sarcinilor d-voastre la domiciliu. Puteți sorta hârtie, materiale plastice, sticlă,deșeuri din băuturi în carton, metal, electro-deșeuri și deșeuri biologice. La fel și copii îi puteți să-i angajați în proces, și veți putea vedea că sortarea începe să-i distreze. Când cumpărați alimente și bunuri în gospodărie, încercați să restricționați materialele artificiale și să le înlocuiți cu naturale, care nu abandonează natura.
5. PROCURAȚI-VĂ PRODUSE DE CALITATE ȘI DOAR ACELEA, PE CARE LE NECESITĂ CU ADEVĂRAT
Suntem toți înconjurați de lucruri pe care nu avem nevoie. Gândiți-vă bine, dacă un alt lucru nou nu vă va rămâne neutilizat. În primul rând, ar trebui să facem ordine în toate lucrurile puse de o parte și nefolosite. O mulțime de accesorii, haine sau chiar mobilier pe care nu aveți nevoie, puteți dona familiei, rudelor, prietenilor, carită sau case de azil. Odată ce creați spațiul nou, alegeți mărfurile cu adevărat din materiale naturale de calitate. Astfel de lucruri vă vor rezista mult mai lung.
SFATURI DEȘTEPTE DE LA BUNICILE NOASTRE
Și la sfârșit avem câteva sfaturi deștepte pentru d-voastră de la bunici cu privire la dăunători naturali. Sperăm, că vă vor înlătura în grădină o grămadă de probleme mai ales în această perioadă de primăvară.
VĂ LUPTAȚI ÎN GRĂDINĂ CU MELCII?
Să eliminați daunele de la acești dăunători naturali, dacă vă plantați în grădină plantele aromatice precum sunt lavandă, tămâie, pelinul, mărar sau usturoi. Și dacă totuși se vor ivi, puteți aduna melcii în recipient, să-i duceți în pădure (fiindcă sunt în stare să parcurgă chiar 50 de metri peste noapte), sau să turnați peste ei apă fierbinte. Încercați să-i adunați după ploaie, fiindcă atunci îi veți prinde cel mai mulți.
CUM SĂ PROTEJAȚI LEGUMELE ÎMPOTRIVA MÂNCĂRII LEGUMELOR?
Dacă vă place salata proaspătă, castravetele și alte legume și nu aveți o seră, este bine ca plantele să vă acoperiți. Pentru asta vi se vor potrivi perfect ciorapi vechi sau cu ochiuri, care datorită flexibilității lor îi puteți pune peste plantele. Veți evita astfel legume mușcate sau complet mâncate.
VĂ DERANJEAZĂ ÎN GRĂDINĂ CÂRTIȚELE?
Puteți scăpa de ele cu un mod natural. La fel ca și melcilor, plantele aromatice sunt neplăcute pentru ele, astfel încât coada șoricelului sau usturoiul le descurajează ușor. Dacă totuși își găsesc un loc în gazonul d-voastră menținut, chemați-vă la ajutor copii. Zgomotul de la alergare, cutremur de pământul și mirosul le deranjează pe cârtițele. Deci, lăsați copiii să se exprime în weekend pe iarba și cârtițele se vor muta cu bucurie. Dacă nu aveți copii, faceți-vă o grămadă de păr sau păr de câine, înfășurați-le în ciorap și puneți-le direct în mușuroi de cârtiță. Fiindcă au cârtițele dezvoltat mirosul foarte bine, și aceste mirosuri nu suportă deloc, nu se mai întorc.